26 Mayıs 2012 Cumartesi
25 Mayıs 2012 Cuma
NICK JONAS'TAN WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL COVER'I!
Jonas Brothers'ın en küçük üyesi Nick Jonas'ın, şu sıralar tiyatroya yöneldiğini biliyorsunuz. 19 Mayıs günü Nick, tiyatro çıkışı hayranlarına küçük bir konser vererek herkesi şaşırttı. Bu mini konserin bir bölümünde Jonas Brothers'la en çok karşılaştırılan grup olan One Direction'ın What Makes You Beatiful'ın cover'ını seslendirdi.
Zayn Malik ve Perrie Edwars Yakalandı
Zayn Malik ve uzun süredir gündemde olan Perrie Edwards sonunda beraber görüntülendi. Birkaç haftadır Zayn ve Perrie'nin ilişkisi olduğu hakkında kesin bir bilgi alınamıyordu. Bu sayede kanıtlanmış oldu! One Direction grubunun yakışıklısı Zayn, grubuyla Amerika'ya gitmeden önce vedalaştı. Orada olan biri şöyle anlatıyor:
Zayn gidene kadar birbirlerine sarıldılar, öpüştüler , scooter'da birkaç tur attılar. Halkın içine çıkmadan önce birbirlerini aylardır iyice tanıdıklarına emin olmak istediler.
The Sun gazetesi 2011 Aralık ayında 18 yaşındaki Perrie ve 19 yaşındaki Zayn Malik'in kuliste öpüştüğünü açıklamıştı. Geçen ay ise Zayn ve Perrie Yenilmezler filmini izlemeye gitmişlerdi.
ONE DIRECTION 'MEN IN BLACK 3' GALASI'NDA
Ünlü müzik grubu One Direction, 'Men In Black 3 (Siyah Giyen Adamlar 3)' filminin prömiyerine katıldı. Oyuncak tabancalarla eğlenceli pozlar veren grup, karizmatikliklerinden de ödün vermedi. Harry Styles, Liam Payne ve Niall Horan Twitter hesaplarına evlerine döndüklerinde filmi çok beğendiklerine, prömiyer sonrasındaki partinin harika olduğuna ve James Corden ve Ben Winston ile görüşmenin ise şahane olduğunu yazdılar.
JUSTIN BIEBER: "SELENA'YLA MAÇA GITTIĞIMDE MAÇI İZLEMIYORUM"

Ellen: Maçı izlemeye fırsatın oluyor mu?Justin: Hayır.Ellen: Maçı izliyor gibi görünmüyorsun. Orada maç var.Justin: Maçı pek izlemiyorum.

Justin ve Selena Ayrıldı mı?
ÇİFTE KUMRULARIN ARASINA KARA KEDİ Mİ GİRDİ?
Selena Gomez
Fifty Shades Of Blue
Ünlü Disney yıldızı Selena Gomez, bir erotik kurgu romanı olan 'Fifty Shades Of Grey' kitabını 'Fifty Shades Of Blue' adlı bir videoya uyarladı. Videoda Gomez, 'Fifty Shades Of Grey' romanını okurken kapısı çalınıyor ve bir boyacı geliyor. Adamın itici davranışlarına rağmen, kitabın da etkisiyle Gomez boyacıya aşık oluyor! Videoyu izlemek için tıklayın.
Laplace'nin Şeytanı
LAPLACE???
Çoğunuz okumuştur belki OLASILIKSIZ adlı kitabı. Okuyanlardan birkaç söylenti geliyor kulağıma. "Anlamadık" Aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Bu yazıyı anlamayanlar ve okumayıp merak edenler için yazayım o zaman.

Pierre Simon Laplace 23 Mart 1749'da doğmuştur, 5 Mart 1827'de ölmüştür. Bu ünlü bilim adamını kendinden ayıran bir özelliği vardı. Gök bilimi ve matematikle ilgilenen Laplace kimsenin yapamadığı şeyi başarmıştır.
Bilirsiniz birçok bilim adamı gezegenin yerini saptama çalışmıştır fakat başaramayıp imkansız olduğunu öne sürmüşlerdir. Laplace bunun doğru olmadığını kanıtladı. Olasılık ve astronomiyi bir arada kullanarak gezegenlerin yerini saptadı. Bu yaptığı önemli şeylere sadece küçük bir örnektir.
Gelelim Laplace Şeytanına. Laplace'ın Şeytanı Pierre-Simon Laplace tarafından 1814'te yayınlanan bir makalede belirtildiği üzere evrendeki her atomun yerini ve hareketini bilen ve bu sayede evrenin ve kainatın bütün bir geçmiş ve geleceğini bilen sanal bir varlığın mevcut olduğunu iddia eden düşünsel bir deneydir. Laplace'ın makalesinde nedensel determinizmi kavramsallaştırdığı ifadesinin özgün hali şu şekildedir:
Evrenin şimdiki halini geçmişin sonucu ve geleceğin nedeni olarak ele alabiliriz. Bir an için evrenin tüm güçlerinin ve bunu oluşturan tüm varlıkların konumlarını anlayabilen bir canlı olduğunu düşünürsek ve bunun bu verileri inceleyebileceğini de düşünürsek aynı anda evrendeki en büyük varlıklardan en küçük atomlara kadar her şeyi hesaba katarak bir hesap yaparsa hiçbir şey belirsiz değildir ve gelecek de aynı geçmiş gibi onun gözleri önündedir.
Şimdi kafanızda takılan bir şey olduğunu düşünüyorum. Eminim determinizmi herkes bilmiyordur.
Belirlenimlilik, belirlenircilik, gerekircilik, determinizm, evrenin veya olayların ya da bir bilimsel disiplinin alanına giren tüm nesne ve olayların önceden belirlenmiş olduğu, onların öyle olmalarını zorunlu kılan birtakım yasa veya güçlerin etkisiyle meydana geldiklerini ileri süren öğretiye verilen addır. Kısacası, her olayın maddi veya manevi birtakım nedenlerin zorunlu sonucu olduğunu kabul eden felsefi görüştür.

Determinizmi kısa bir şekilde açıklıyorum çünkü benimde bilgilerim sizinkinden farklı değil. Ama yaptığım araştırmalara göre determinizmin kendi arasında ayrıldığın gördüm.
Mekanik determinizm: insanın iradesi, yani işleği ve eylemi kendi dışındaki nedenlerin sonucudur.
Ekonomik determinizm: ekonomik etkenlerin diğerlerini belirlediği öğreti anlamına gelir
Toplumsal determinizm: insanın istek ve iradesi daima içinde yaşadığı toplumsal şartlara bağımlıdır ve bu şartların zorlamasıyla insanın iradesi ve isteği belirlenir.
Tarihsel determinizm: insanın irade ve eyleminin belirlenmesinde tarihin, tarihi olayların etken okluğu ileri sürülür.
Deneysel determinizm: Deneye dayalı ya da pozitif bilimlerde (fizik, kimya, biyoloji vb.) temel kabul edilen determinizm; bülün olaylar değişmez bir biçimde belirlenmiş ve belli nedenlere bağlıdır. Buna göre belli ortam ve şartların oluşmasıyla meydana gelecek sonuç kesindir, aksi düşünülemez. Olayları meydana getiren nedenler deneyin dışında ve deney-üstü, yani aşkın nitelikte değildirler, olayların kendisinde ve doğada içkin olarak vardırlar. Doğanın, dolayısıyla evrenin üstünde bir neden aranmamalıdır. Öte yandan nedensellik ilkesi, buna bağlı olarak da determinizm doğa yasalarının evrensel, değişmez ve düzenli olduğunu ileri sürer. Bu bakımdan imkân, rastlantı, özgür irade, mucize gibi gerçeklikler kabul edilmez. Evrende zorunluluk asıldır.
Psikolojik determinizm: İnsan davranışları ve eylemleri değişmez ilkelere veya yasalara bağlı olduğu gibi aynı zamanda zorunludur. Öyleyse insan özgürlüğünden, insanın özgür iradesinden ve özgür seçiminden de sozedilemez.
NOT: Toplu bilinçaltını bende tam anlamıyla çözemediğim için diğer sitelerden bakmanız daha uygundur.
Özet olarak yapıldığında ancak bu kadar yapabildim. Umarım beğenmişsinizdir. Eminim bu yazı, birkaç soru cevaplarken birçok soru işaretini de oluşturmayı ihmal etmemiştir. Böylece felsefe de amacına ulaşmıştır.
Simay TÜRKMEN
Kaynaklar
Adam Fawer- Olasılıksız
Vikipedi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)